onsdag 2. juni 2010

Israel - nok en gang


I det jeg viser til tidligere artikler om Israel og Gog-krigen, så må de siste dagers hendelser kommenteres. En lenge varslet og planlagt konvoi med skip ville bryte "Israels blokkade av Gasa." Man hevder at dette var for å komme inn i Gasa med nødhjelp og mat.

1. Det man ikke sier er at "blokkaden av Gasa" også inngår i en avtale med Egypt.
2. Det man heller ikke sier er at samme mengden nødhjelp som man hevder å ha med seg i disse 6 skipene, er den samme mengden nødhjelp som Israel sender inn i Gasa HVER UKE.
3. Hamas smulger inn våpen på alle tenkelige måter for å bruke disse i terrorhandlinger mot Israel. Det er derfor et legetimt krav fra Israel å få kontrollere skipslasten.

Denne sjøreisen var planlagt og offentliggjort i god tid. Derfor hadde også Israel først tilbudt arrangørene å legge til kai i Ashdod, slik at man sammen kunne gå gjennom lasten. All nødhjelp tilbød også Israel å sende inn videre til Gasa med trailere (noe som også blir gjort nå). Når dette tilbudet ble avslått, varslet Israel flere ganger at de ville stoppe konvoien. Når dette ble gjort, ble israelske soldager overfalt på det ene skipet og det ble et tragisk utfall av hendelsen for flere berørte, både blant aktivistene på skipet og blant israelske soldater. Dette var helt unødvendig, og ansvaret burde ligge hos dem som konsekvent har holdt fast på å provosere Israel i denne saken.

Hva har dette med endetiden å gjøre? Jo, når vi ser uttalelsene bl.a. fra norske politikere, har det overraskende mye med endetiden å gjøre. For nå tar man til orde for å ta i bruk andre virkemidler for å straffe Israel enn resolusjoner og de ordinære diplomatiske virkemidler man rår over. Veldig konkrete har man foreløpig ikke vært. Men antisemittismen kom også til uttrykk ved at flere av stortingspolitikerne iførte seg palestinaskjerf under stortingsdebatten, uten at dette ble bemerket av stortingspresidenten. Noen av oss husker at andre har fått tilsnakk når man har valgt å stille i genser fremfor jakke og slips. Spørsmålet er om stortinget er i ferd med å gå over fra å være et instrument for utveksling av meninger som fører til vedtak, til å bli et senter for demonstrasjon og symbolhandlinger mot Israel. Det er jo et kjent fenomen at når man ikke lengre er i stand til å argumentere med ord for sine meninger, så tar man i bruk andre virkemidler.

Ordbruker en interessant fordi den legger seg inn i rekken av argumenter som en dag vil føre til at noen land angriper Israel. Disse land vil ha sympati fra den øvrige verden. Det er forberedelsen til denne krigen vi ser nå. Bibelen kaller det Gog-krigen og den finner sted i samme tidsperiode som Jesus Kristus vil rykke opp de troende til himmelen. Her er ikke alle teologer enige om opprykkelsen vil skje før eller etter Gog-krigen, men vi ser iallfall at forholdene legges til rette for den kommende krigen mot Israel.

PS
Bibelen viser oss at Israel kommer til å vinne krigen, selv om det også kommer til å se mørkt ut for dem en periode.

Ingen kommentarer: