torsdag 7. september 2017

Forberedes Gog-krigen nå ?



Det skjer mye på "endetidsfronten" for tiden, beklager at bloggen ikke har blitt oppdatert så mye i det siste.  I dag vil vi dele noen artikler fra aviser i Norge som er høyst aktuelle i lys av Bibelens ord om den kommende Gog-krigen.   
Arbeiderbevegelsen og Dagsavisen er ikke kjent for å være de mest positive til Israel, og heller ikke ha så mye forståelse for Bibelen og det profetiske ordet vi finner der om endetiden.  Men det var en interessant analyse av situasjonen i Midtøsten av utenriksjournalist Roger Hercz, (Dagsavisen 4.9.2017, side 4-5).

«Ingen ting er som det skal i Syria.  Sluttfasen i Syria kan nå komme til å skape spirene til en ny krig på en helt annen skala, og nye land i det østlige Middelhavet vil om kort tid måtte forberede seg på at en ny aktør gjør seg gjeldene i deres farvann.»



«Iran kontrollerer i dag en lang rekke syriske militærbaser, og syriske offiserer er gjerne underlagt iranske generaler – i Syria. Iran har egne veisperringer i hovedstaden Damaskus. Da er det ikke rart at kyniske syrere beskriver Assad som en marionettdukke kontrollert av utlendinger. Men et resultat av Irans krav om et framtidig militært nærvær i Syria, er dramatisk.  For første gang vil nå iranske og israelske styrker, regionens bitre fiender, stå direkte overfor hverandre.  Syria og Israel har felles grense, men i de seks årene med borgerkrig i nabolandet har Israel unngått å bli trukket inn. Men nå sier Israel at de ikke vil kunne leve med en situasjon der iranske styrker står klare på den andre siden av fronten.  Dette kan bli spiren til den neste store krigen


Omveltningene stopper ikke der.  Et av Russlands krav i dag, foruten kontraktene for gjenoppbyggingen av de syriske byene, er å få beholde både flybaser og en havn i Syria.  Russland har allerede utplassert sin S-400 antifly-raketter i Syria, og kontrollerer, eller rettere sagt har evne til å skyte ned, ethvert fly over store deler av Syria, Tyrkia, Jordan og Israel.


I disse dager bygger Russland en ubåtshavn i den syriske kystbyen Tartus, og dermed vil Moskva om kort tid for første gang ha et permanent militært nærvær i det østlige Middelhavet.»

Hvorfor er dette interessant? 
1.    For det første så viser det oss hvor fort omveltninger kan skje i dette området.  I løpet av få år har altså maktbalansen endret seg dramatisk. 
2.    Men det viktigste er at blant de landene som Bibelen sier vil gå til angrep på Israel i det vi kaller Gog-krigen, så er trolig Russland og Iran de to viktigste.

«Israel forbereder sin største militærøvelse på 20 år»
Dette melder avisen Dagen på sine nettsider 5.9.2017 (dagen etter artikkelen i Dagsavisen).
«Israel har i den senere tid uttrykt økende uro for Irans nærvær i Syria og Hizbollahs angivelige opprustning i det sørlig Libanon.  Tusenvis av soldater fra alle våpengrener skal delta i øvelsen som ifølge myndighetene skal «opprettholde den gjeldenede stabiliteten i den nordlige sektor».  Øvelsen begynner tirsdag 5.9..  Også Israels avanserte rakettforsvar er satt opp til å delta i øvelsen som går i grenseområdet mot Libanon."  

Kommentar
Mener jeg med dette at Gog-krigen nå er i ferd med å utløses?  Nei, ikke riktig enda, men dette kan meget godt være blant de nødvendige forberedelsene til den kommende endetidskrigen.

Ingen kommentarer: