fredag 11. juni 2010

Israel i endetiden 1


Israel er uten tvil verdens viktigste land. Fra et sekulært synspunkt er Israel broen mellom det asiatiske og afrikanske kontinentet, og er det eneste demokratiet i et hav av diktaturer. Det lille landet er i mediens søkelys daglig, og avisens overskrifter handler ofte om Israel. Økonomisk er landet er supermakt. Israels økonomi er 10 ganger større enn Egypts, Jordans og Syria tilsammen.

For en bibeltroende er landet viktig av helt andre årsaker. Mye viktigere enn USA, Storbrittania, Russland, Kina - av en eneste årsak. Det er nemlig til Israel Jesus kommer tilbake!

"På den dagen skal Hans føtter stå på Oljeberget, som ligger vedt mot Jerusalem fra øst ..." (Sak 14,4)

Vi finner det samme i Det nye testamente. Når Jesus har faret opp til himmelen, står to engler blant de fortumlede disiplene og sier:

"Galileiske menn, hvorfor står dere og stirrer opp mot himmelen? Den samme Jesus som ble tatt opp fra dere til Himmelen, skal komme igjen på samme måte som dere så Ham fare opp til Himmelen." (Apgj 1,11)

Hvor var disiplene da dette skjedde? Vi finner svaret i det neste verset: "Da dro de tilbake til Jerusalem fra det fjellet som er kalt Oljeberget, som er i nærheten av Jerusalem, en sabbatsreise derfra." (v.12)

Når Jesus setter sine føtter på Oljeberget, vil Han sette seg på Davids trone i Jerusalem, og derfra vil Han styre alle verdens nasjoner. Denne hendelse innleder det Bibelen kaller tusenårsriket. Hit til Jerusalem skal folkeslagene komme:

"Det skal skje at alle som blir igjen av alle folkeslagene som kom opp mot Jerusalem, skal år etter år dra opp for å tilbe Kongen, hærskarenes Herre, og for å feire Løvhyttefesten." (Sak 14,16)

Her forutsier også profeten Sakarja det som Bibelen også omtaler andre steder. I endens tid skal nasjonene gå imot Israel for å ødelegge landet.

Denne tidsperioden kaller Bibelen for Jakobs trengselstid:

"Ve! For den dagen er stor, ingen er som den. Det blir en trengselstid for Jakob, men han skal bli frelst ut av den." (Jer 30,7)

Mer om dette i neste artikkel. Fra: http://bjornolav.blogspot.com/

Ingen kommentarer: