mandag 11. mai 2009

Opprykkelsen & Jesu gjenkomst, Del 4: HVORFOR 7 års trengsel?


I kommentarene til en av artiklene her på bloggen har det dukket opp spørsmål rundt tidsperioden på 7 år, for de kommende trengsler. Hvordan kommer man fram til at trengselstiden er en periode på 7 år? Det er flere grunner til at man kommer fram til denne konklusjonen:

1.
I profeten Daniel finner vi profetien om de 70 uker, Daniel 9:20-27. Vi kaller gjerne disse ukene for åruker, fordi en dag i denne profetien representerer et år. Kort fortalt handler de 69 første ukene om tiden før Jesu forsoningsverk, og ender med utryddelsen/drapet på Messias. Så er det et opphold i profetien fram til den siste uken (en uke = 7 dager = 7 år). Den siste uken begynner når menigheten er opprykket. Oppholdet mellom uke 69 og 70 er det vi kan kalle menighetens tidsalder. Den siste åruken begynner med at ”folkets fyrste,” som er antikrist, gjør en avtale med ”de mange.” Avtalen omtales av Jesaja 28 som en avtale med dødsriket. Denne avtalen brytes halvveis i uken. Dette gir oss en todeling av disse 7 årene, 2 x 3,5 år. Er denne forsåelsen av Daniel 9 bekreftet andre steder i Bibelen?

2.
Også Johannes Åpenbaring omtaler to perioder av 3,5 år i forbindelse med den store trengsel som skal komme. Åp 13:5 beskriver tiden etter dette bruddet som en periode på 42 måneder, dvs 3,5 år. Dette får enkelte til å lande på det synspunktet at menigheten skal være tilstede under trengslene fram til den siste halvdel av trengselstiden. Dette har vi avvist i tidligere artikler i bloggen. Åpenbaringen omtaler over hode ikke menigheten etter at trengselstiden er begynt. Dessuten viser Skriften oss at vi tas ut, før Herrens vrede kommer over jorden i form av trengsler. Også de to vitner som skal stå fram med makt til å profeter, skal gjøre dette i 1260 dager, dvs 3,5 år (Åp 11:3). Vi ser altså at både GT og NT gir oss slike perioder knyttet til trengselstiden.

3.
Finnes det flere grunner til at man kan tenke seg at trengselstiden er en periode på 7 år? Ja, det finner vi i Jesu egen beskrivelse av sin gjenkomst. Jesus sammenligner endetiden med et jødisk bryllup. Menigheten omtales som brud, Jesus som brudgom, og bryllupsfesten skal være i himmelen. Her er det mange paralleller mellom det jødiske bryllup og endetiden. Et helt kapittel i boken ENDETID er viet dette tema. Det interessante i denne forbindelse er at bryllupsfesten varte i 7 dager. Daniel omtaler trengselstiden som en uke. Da skal vi huske på at mens trengslene pågår på jorden, er bruden rykket opp til bryllupsfest i himmelen. Vi finner altså beskrevet en lignende tidsperiode for himmelens bryllupsfest, som Daniel omtaler jordens trengselstid. Deretter vil Herren komme tilbake sammen med de troende.

”Ved to eller tre vitners utsagn skal enhver sak stå fast”

4 kommentarer:

Julius sa...

Takk for grundig og oppklarende tanker.

wRo sa...

Hvordan kan en flytte den siste uken til endetiden? Kan ikke finne grunnlag for det i Bibelen. Jesus tjeneste varte i 3,5 år (korset) og Jerusalem ble ødelagt 3,5 år etter det = 7år Da skylden ble strøket ut, en evig rettferd ble opprettet, med andre ord evangeliets hemmligheter. Så det virker mer naturlig at ukene kommer etter hverandre.

Anonym sa...

Naar skal voksne folk slutte aa tro paa disse flere tusen aar gamle feberfantasiene?
Det er 2010 og vi har noe som heter VITENSKAP! Vitenskap og overtro utelukker vaerandre. De som tror paa slikt idioti boer slutte aa bruke ALT som heter elektronikk - alt dette baserer seg paa kvantefysikk og dere tror jo ikke paa slikt "tull"?
Overtro har ALDRI bidratt til noe positivt i menneskehetens og sivilisasjonens utvikling. Tvert i mot faktisk.

Anonym sa...

Kjære anonym. Norge forgår pga sin intelektuelle oppblåsthet og mangel på åndelige verdier. Om man ikke forstår ting med hodet, så klarer vi virkelig ikke å bruke hjertet vårt. Tankene våre er som en høy borg, og det vil også ødelegge Norge, med tanke på nedrustning og vår kjærlighet til synden. Bibelen sier at hor og most tar bort forstanden. Og når man ikke har lært av 9 april 1940, så mangler Norge forstand. Og da ønsker vi heller ikke å høre på de "Churchillene" som Gud reiser opp, for å peke på dumskapen i nasjonen.. Hovmod står for fall, og ydmykhet går forut for ære.

Jeg har skrevet ett innlegg i Norge idag rundt emnet når bortrykkelsen vil skje:

https://herrensdag77.blogspot.no/2016/08/28-juli-2016-gud-som-frir-sine-hellige.html

Gud kommer til å ransake sin menighet før Han henter sin menighet. Men akkurat nå er den sovende, både de ekte og de falske, som beskrevet i Matteus 25:1-10. Og ett rop, eller en hendelse, vil gjøre at alle vil våkne, men fordi som ikke er forberedt, kan kostnaden være meget høy, og kan gjøre at man må være igjen, ved Jesu gjenkomst.

vekter@1337.no