tirsdag 15. desember 2009

Mur i Midt-Østen

Hvorfor har denne nyhetsmeldingen ikke fått samme opmerksomhet som andre murer har? Les meldingen og deretter kommentarene:

Egypt er i full gang med å bygge en underjordisk mur mot Gaza. Målet er å stoppe smugling som foregår gjennom tunneler mellom Egypt og Gaza, skriver Dagen.se.

Den underjordiske, ugjennomtrengelige metallmuren skal være 20-30 meter dyp og strekke seg over ti kilometer. Den siste uken har sikkerhetstjenesten i Egypt gravd langs grensen mellom Egypt og Gaza. De plasserer store metallflak ned i bakken. Disse flakene skal være umulig å skjære eller smelte. Det finnes så mange som rundt 1.000 tunneler langs grensen. Disse brukes til å smugle matvarer, husholdsartikler, og våpen og raketter som brukes mot Israel.


Med denne muren blir den siste muligheten for å komme fra Gasa til Egypt stengt. Det er fra før helt lukket på overflaten. Det er med andre ord en mye trengere utelukkelse av palestina-arabere fra Egypt enn fra Israel. Mange palesina-arabere jobber i Israel, og pendler daglig mellom Gasa og sin arbeidsplass. Som regel uten noen større problemer. På tidspunkter hvor det har skjedd angrep fra hamas eller andre terrorgrupper, skjerper man imidlertid sikkerheten og i verste fall stenger grensen midlertidig.

Israel har altså en mye mer human praksis enn sitt naboland Egypt. Hvorfor kommer ikke det frem i media? Hvorfor roper ikke norske journalister på Dagsrevyen om overgrep mot palestina-araberne? Det er bare en mulig forklaring på dette: Dette jødehatet er nødvendig å opparbeide for at man ved en senere anledning skal få aksept for et militært angrep på Israel. Jeg tror ikke journalistene tenker slik, men de lar seg bruke i denne propagandaen. Det er en del av det som skjer, som Bibelen har omtalt, før Gog-krigen kommer. Det er altså en del av endetidens hendelser. Vi ser det, og vet at tiden nærmer seg for Jesu gjenkomst.

Ingen kommentarer: