tirsdag 15. desember 2009

Jødeforfølgelsene i vår tid


Nyhetsmelding: "En britisk domstol utstedte arrestordre på Israels tidligere utenriksminister Tzipi Livni. Livni avlyste nylig i siste liten et planlagt besøk i Storbritannia, angivelig fordi hun fryktet hun kunne bli arrestert når hun satte foten på britisk jord. Domstolen i London utstedte arrestordren etter begjæring fra palestinske ofre for krigen på Gazastripen tidligere i år. De ønsket henne stilt for retten for krigsforbrytelser."

Storbritannia har ingen stolt historie å vise til når det gjelder sin behandling av jødene. Da Israel var under britisk kontroll fra første verdenskrig og frem til 1948, bidro de aktivt til å dele opp det jødiske nasjonalhjem slik at det kun var en tredel igjen (i strid med internasjonal forståelse). De hindret også jøder å flytte til landet. Selv om offisielle myndigheter nå beklager arrestordren, forteller den likevel noe om hvordan man tenker innenfor rettsapparatet i Storbritannia. Vi har ikke registrert at det er utstedt en arrestordre på noen palestina-araber for årelang terror og rakettskyting mot Israel.

Som vi har vært inne på tidligere, så er dette et ledd i den utviklingen vi ser mot den kommende Gog-krigen. En krig som forutsetter at vestlige land har uvilje mot jødene og Israel.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kanskje man også skulle utstede en arestordre på Storbritannias utenriksminister på grunn av deres drap på sivile i Irak?

Anonym sa...

Avisen Norge IDAG skriver følgende om denne saken:

England og Israel er i en diplomatisk krise etter utstedelse av en arrestordre mot den israelske opposisjonslederen, Kadima-patiets formann Tzipi Livni, som skulle arresteres ved sin ankomst til England for påståtte ”krigsforbrytelser” begått under Israels krig mot Hamas på Gazastripen for et år siden.

Arrestordren, utstedt som et ledd i en palestina-arabisk kampanjen mot israelske ledere og soldater, fikk Livni til å avlyse et planlagt besøk i England, hvor hun skulle ha talt på et møte i treplantningsorganisasjonen Det jødiske Nasjonalfond.

Episoden har vakt sinne i Israel og medført en tverrpolitisk oppbakking av Livni. Statsminister Binyamin Netanyahu har i en erklæring uttalt at Israel betrakter saken med ”største alvor”. Videre heter det i uttalelsen:

- Vi vil ikke gå med på at israelske militærledere og soldater, som heroisk og på moralsk vis forsvarte våre borgere mot en brutal og forbryterisk fiende, skal fordømmes som krigsforbrytere.

Den britiske ambassadør, Tom Phillips, ble innkalt til møte i det israelske utenriksdepartement, hvor lederen av det israelske nasjonale sikkerhetsrådet, Uzi Arad, påtalte arrestordren og sa at Israel forventer at den britiske regjeringen vil handle imot ”dette umoralske fenomenet, hvor man forsøker å svekke Israels rett til selvforsvar”.

Englands utenriksminister, David Milliband, har ringt til Livni og utenriksminister Avigdor Lieberman for å forsøke å forhindre en opptrapning av den diplomatiske krisen. Milliband sa til Livni at han var ”sjokkert” over arrestordren og omgående ville sørge for at noe tilsvarende ikke ville skje mot Livni eller andre israelske ledere.

Før han fremsatte en uttalelse, hvor han beklaget det som var skjedd, hadde Milliband et møte med Israels ambassadør, Ron Prosor, hvor denne hadde sagt at ”situasjonen er absurd, og at israelere ikke kan holdes som gisler av ytterliggående grupper av anti-israelske ekstremister som forsøker å forhindre israelske politikere, forretningsfolk og offiserer i å besøke England”.

Livni, som var utenriksminister under Israels krig mot Hamas på Gazastripen, har i en tale i Tel Aviv sagt at hun tror på rettferdigheten i Israels operasjon – at den var nødvendig og hadde til hensikt å gjenopprette Israels avskrekkende image, og at dette var skjedd.