lørdag 17. april 2010

Britene vil ta mer land fra jødene


Forfølgelsen av jødene og deres rett til landet Israel fortsetter. Før du leser denne artikkelen, bør du ha lest forrige artikkel om opprettelsen av staten Palestina i 1946.

LITT HISTORIKK: Britene styrte lenge det området som ble kalt jødenes nasjonalhjem i Midt-Østen. På britenes initiativ ble landet delt i to og ca 77% av området gitt til araberne. En periode ble disse to mandatområdene kalt for Vest-Palestina (Jordan) og Øst-Palestina (Israel inkl. Judea og Samaria). Etter opprettelsen av to mandatområdene, gjorde britene lenge det vanskelig for jøder å flytte til sitt område vest for jordanelven. Man ville begrense innvandringen.

SISTE NYTT: Nå er britene igjen på banen for å dele landet som ble avsatt til jødene. Landet Israel ble som kjent opprettet i 1948, men FN delte igjen landet og ville sette av store deler til araberne - igjen. Det er dette som nå aktualiseres i Storbritannia.

For nå har britiske myndigheter uttalt at det ikke skal være tillatt å vise bilder av tempelmuren (også kalt klagemuren / vestmuren) i annonser for turer til Israel. De hevder at slike bilder er falsk markedsføring, siden tempelmuren i Jerusalem ikke er en del av Israel - altså ifølge britene. De vil altså frata jødene deres viktigste hellige sted.

BILDET: bildet som følger denne artikkelen, vil altså ifølge brittiske myndigheter ikke være tillatt å bruke for turistreiser til Israel.

Ingen kommentarer: