tirsdag 12. april 2016

Kirkemøtet og endetiden

Nå har kirkemøtet vedtatt at det skal utarbeides en liturgi i kirken for vigsel av likekjønnede par. Har dette noe å gjøre på en blogg om endetiden? Kan det være noen sammenheng mellom vedtaket på kirkemøtet i Trondheim og den tiden vi lever i? Noen vil si et rungende JA til disse spørsmålene. Guds ord sier om endetiden følgende: "På samme måte som det var i Lots dager: De spiste, de drakk, de kjøpte, de solgte, de plantet, de bygde. Men den dagen Lot gikk ut av Sodoma, regnet det ild og svovel fra himmelen og ødela dem alle. Slik skal det også være den dagen da Menneskesønnen blir åpenbart." Lukas 17:28-30 Den dag i dag kan du finne svovelkuler i området rundt Sodoma og Gomorra. I tidligere tider omtalte man homofili som "sodomi" fordi det var denne synden som preget byen. Det var en unaturlig kjærlighet som var i strid med selve skapelsen. 2. Tim 3:3 sier nettopp at det i de siste tider skal mennesker være "uten naturlig kjærlighet." Det som gjør dette til et endetidstegn er muligens ikke det faktum at homofili eksisterer, for det har det gjort i mange generasjoner over flere tusen år. Endetidstegnet er at det har blitt godtatt og en del av hverdagslivet. For det er et hverdagsliv som beskrives i Lukas. Samfunnet har akseptert dette, og nå også den største kirken i Norge. Og Norge er på ingen måte i en særklasse i dette spørsmålet. Utvikling går i samme retning over store deler av verden. Bibelen forteller oss altså at slik skal det være i den siste tiden - slik det var i Sodoma på Lots tid. At det er "kirken" som på denne måten fremskynder enden, ville for en generasjon eller to siden vært utenkelig.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Når en kirke blir politisk og styres av politiske oppfatninger, synsing, følelser og meninger, har den opphørt og være kirke.
- Ulf Magne Løvdahl på Facebook.

Anonym sa...

Se på denne: http://korsetsseier.no/2016/04/11/likekjonnede-ekteskap-langt-mer-alvorlig-enn-ulikt-syn-pa-dap-eller-alkohol/