onsdag 10. mars 2021

Stort behov for Frihet Misjon

I begynnelsen av 2021 ble en programleder i NrK politianmeldt for hatprat mot jøder og Israel.  NrK beklaget hans uttalelser, men sa samtidig at det ikke ville få noen konsekvenser for programlederen. Etter press innrømmet de imidlertid at dette var antisemittisme.

Hadde dette vært et enkeltstående tilfelle, ville vi kanskje kunne trekke på skuldrene og si at vi kan legge det bak oss.  Men slik er det ikke.  For gjennom de siste årene har NrK gjentatte ganger, både i seriøse programmer og i humor- og satireprogrammer, ytret klart antisemittiske uttalelser.  Man har demonisert Israel i nyhetssendinger, feilinformert, utvist grenseløs mangel på historisk forståelse, og ikke minst gitt anti-israelske personer et talerør.  Frihet Misjon arbeider og informerer aktivt mot jødehat og antisemittisme.

Noen få eksempler på NrKs formidling av antisemittisme:

Programposten «Nytt på nytt» som sendes i beste sendetid på fredager, og som er et av programmene som har mange seere, har gjentatte ganger anklaget Israel for massedrap på Palestina-arabere.

Et annet humorprogram som har spredt antisemittisme og kaller det humor og satire, er programmet «Satirix».  Her brukte man spillet Scrabble med en illustrasjon av en ortodoks jøde og ordet «Jødesvin». 

Heller ikke barna skal spares for ønsket om å utslette nasjonen Israel. På NrK har barna en egen nyhetssending som heter «Supernytt».  Her viste man et kart over Midtøsten hvor Israel ikke fantes som egen nasjon, men hadde blitt en del av Syria.

Nyhetene på NrK har også en slagside og formidler myter, anklager og påstander som ikke har rot i virkeligheten.  Til og med negative hendelser i andre land kan Israel lett få skylden for.  Dette skjedde da en politimann i USA satte kneet på nakken til en svart mann som mistet livet.  NrK fortalte at disse politifolkene var opplært av Israel.  Dette skulle være en forklaring på volden.  Det er riktig at enkelte stater i USA har fått hjelp fra Israel i opplæring av politifolk, og i de statene har politivolden gått ned.  Ingen av politifolkene i nyhetssaken NrK henviste til hadde hatt opplæring fra Israel.

Når NrK så omtaler terrororganisasjonen Hamas, er dette i positive ordelag – fordi Hamas ikke lengre vil utslette Israel.  Det skal altså være en positiv endring i Hamas’ syn på Israel og et utgangspunkt for fred.  Det NrK ikke forteller er at Hamas ikke har ønsket å utslette Israel, men overta landet.  Man vil ha Israel som en palestina-arabisk nasjon.  Det skal ikke være en jødisk nasjon. 

Behov for informasjon

Midt i denne strømmen av antisemittisme og demonisering av Israel og jøder, står Frihet Misjon som en av motstemmene.  Vi arbeider mot jødehatet enten det kommer fra media, politikere eller kirkeledere.  Her har vi også den fordel at vi kan samarbeide tett med Frihet forlag, som utgir bøker og hefter om viktige tema som har med Israel og jødene å gjøre.  Men vi trenger din gave i arbeidet for å stå opp mot hat og urett.

Gavekonto til Frihet Misjon 0535.39.44071 - VIPPS  659554

Ingen kommentarer: