torsdag 13. oktober 2016

Antibiotikaresistens - et endetidstegn?

Sier Bibelen noe om den kanskje største helsemessige utfordringen vi står overfor fremover, nemlig antibiotikaresistens?

Relativt enkle infeksjoner som i dag behandles lett med antibiotika, kan om få år bli dødelige, hvis man ikke finner alternativer i løpet av kort tid.  Bibelen viser oss at i endetiden vil det bli bl.a. "pest". Dette er beskrevet både i Matteus 21:11 og 24:7.  Nå kan man ikke uten videre legge dagens legevitenskapelige begreper til grunn ved tolkning av Bibelen.  Vi har all grunn til å tenke at uttrykket "pest" handler om sykdommer som sprer seg raskt og rammer mange.  Altså en type pandemier.  

Det er interessant hvordan den ene sykdommen avløser den andre i vår.  Så fort man har funnet gode medisiner for en sykdom, så blomstrer en annen sykdom opp.  Når Aids-epedemien kom delvis under kontroll, så fikk Ebola et større utbrudd.  Vi har hatt fugleinfluensa og svineinfluensa.  Helseorganisasjonene frykter en kommende verdensomspennende pandemi.  De sier at det ikke er spørsmål om det kommer, men når.  

Den trygghet vår generasjon har levd med i behandling av sykdom og epedemier rokkes når det er stadig flere sykdommer som ikke kan behandles med antibiotika pga resistens.   Er dette et tegn på at vi lever i endetiden?  Ja, det kan absolutt være det.  Vi ser nemlig også en menneskeskapt "pest". Menneskets ondskap ser ikke ut til å ha noen ende.  Vi lager både kjemiske og biologiske våpen som sprer sykdom ved bruk.  Det er brutalt og viser vel at vi på mange måter er tilbake der vi var før Gud straffet verden med den store vannflommen, 1. Mosebok 6:5.  Så sier også Bibelen at det skal bli som på Noas dager når Mennesksønnen kommer igjen, Matteus 24:37.

Ingen kommentarer: