onsdag 13. september 2006

Kommer han ikke snart ?


Har du hørt ivrige predikanter forkynner om Jesu gjenkomst? Noen kunne preke så overbevisende om dette at jeg trodde at Jesus var nødt til å komme igjen i løpet av dagen, senest i morgen. Men så går årene og vi kan jo begynne å lure; Kommer Han ikke snart?

Denne tanken dukket opp allerede i 2. Peter 3:9. Der står det: ”Herren er ikke sen med løftet, slik noen regner det for senhet. Men Han er tålmodig med oss, siden Han ikke vil at noen skal gå fortapt, men at alle skal komme til omvendelse.” Noen synes Jesus var sen med å komme igjen allerede for 2000 år siden, hva skal vi si i dag da?Bibelen viser oss altså hvorfor Han har ventet – Han er tålmodig med oss. Han har et inderlig ønske om at ingen skal gå fortapt, men at alle skal få evig liv.

Jeg hørte en fra Human-Etisk Forbund som fleipet på TV for en tid siden. Han spurte om hva som var toppen av tålmodighet – det var å vente på Jesus, sa han og lo. Han skulle bare visst at det var for sånne som ham at Jesus venter. Det er en ting som er viktigere for Gud enn noe annet; Det er at ingen skal gå fortapt, men at alle skal komme til omvendelse. Han vet bedre enn noen hva som venter oss etter døden. Han vet hvordan evigheten blir for oss – derfor drøyer Han. Han vil ha flest mulig med seg til himmelen. Guds barmhjertighet med oss vises også i dette at Han venter på oss. Jesaja 30:18 sier: ”Derfor venter Herren så Han kan få være nådig mot dere.” Ventetiden er nok snart over. Kanskje Gud også sier: ”Kommer du ikke snart?”

Av Ulf Magne Løvdahl www.frihet.no

5 kommentarer:

Ivar Kvistum sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Ulf Magne sa...

Vi ber om forståelse for at vi på en slik blogg velger å slette useriøse innspill fra personer som ikke bidrar til en positiv og åpen dialog.

Ivar Kvistum sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Ivar Kvistum sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
geirern sa...

Kan være greit å vøre obs på at bibelen genetlig ikke har noe lære om at Jesus skal komme tilbake om kort tid sett i forhold til hans død og oppstandelse. Stort sett alle sammenhenger det snakkes om at han kommer "snart" så betyr ordet kvikt, dvs. at han kommer uten forvarsel, som en tyv om natten. Men Jesus nevner selv flere steder at hans gjenkomst ville ikke skje før om "lang, lang tid". Sitatet er fra en lignelse i matt. 25, hvor Jesus sier at Guds rike er som en konge som dro av sted og ble borte en lang tid.
Man kan også lese flere av de metaforiske beskrivelsene av Guds rikes utbredelse over jroden, at det er en vekst prosess hvor nasjon etter nasjn blir udnerlagt Guds rike, intill GUds herlighet dekker jorden, og alle denne verdens riker er blitt Guds rike. Disse steden beskriver ikke Guds rikes utbredelse før Jesu gjenkomst som en rask prosess, men noe som skjer over tid.
Det er ingen grunn til å argumentere imot dette siden 2000 år av kirkehistorie beviser sannheten i disse bibelse beskrivelser.