fredag 8. september 2006

Kristi domsstol - 1


Boken ENDETID starter med et kapittel om døden. Her er det mye interessant om hva som skjer med dem som dør, og forskjellene før og etter Jesu død og oppstandelse. Men første artikkelen vi velger å ta med her i bloggen handler om Kristi domsstol. Mange kristne tenker at det bare er de ikke-kristne som skal dømmes, men Bibelen viser oss at alle mennesker skal for en domsstol – men ikke alle skal for samme domsstol. Det finnes flere domshandlinger i tilknytning til endetiden. De tre største kalles gjerne; Kristi domsstol, dommen over nasjonene og dommen ved den hvite tronen.

En kort oppsummering:

KRISTI DOMSSTOL er stedet hvor de troende vil bli belønnet eller minste sin belønning, avhengig av hvordan man har levd livet etter frelsen. Det er altså ikke spørsmål om himmel eller helvete. Alle frelste kommer til himmelen, men Bibelen er like tydelig på at det finnes en belønning for de trofaste. Vi kommer tilbake til dette (med bibelsitater) i neste artikkel.

DOMMEN OVER NASJONENE er en dom som kommer i forbindelse med krigen ved Harmageddon. Da skal nasjonene dømmes etter hvordan de har behandlet Jesu brødre, dvs jødene.

DEN STORE HVITE TRONEN vil være stedet hvor de ikke-troende får avsagt sin endelige dom. Dette skjer i avslutningen av tusenårsriket ved overgangen til den evige verden – som for noen blir himmel, for andre helvete.

Ingen kommentarer: