torsdag 21. september 2006

Gog - krigen

I forbindelse med avsluttningen på denne tidsalder, og begynnelsen på neste, kan vi lese om en stor-krig i Bibelen. Vi kaller det som regel for God-krigen. Oppkalt etter lederen for Magogs-land.

Det er Esekiel 38 som gir oss informasjon om denne krigen. Gog får med seg både Persia (dagens Iran), Kusj (dagens Etiopia) og Put (dagens Libya). I tillegg blir også land og folk fra det fjerne nord med i denne krigen mot Israel.

Det pågår en diskusjon om dette vil skje før, under eller etter at de troende har blitt rykket opp med Kristus. I boken tas det et klart standpunkt omkring dette, basert på informasjonen vi har i Bibelen. Der kan du også lese om hvem andre som blir med i krigen. De bibelske navnene som oppgis er Rus, Mesek og Tubal. Gomer og Togarmas hus er også nevnt.

Utfallet av denne stor-krigen mot Israel er beskrevet i Esekiel 39. Krigen avsluttes med både naturfenomener som jordskjelv, regn, hagl, ild og svovel. Hele Gogs hær vil falle på Israels fjell. Krigen mot Israel er indirekte også en krig mot Herren. Det som er interessant er at før man kan sette i gang en slik gigantisk koalisjonshær mot Israel, må jødehatet være tilstede som en norm i disse landene. Derfor er også et hvert steg i retning av anti-semittisme også et steg nærmere Gog-krigen. Vi ser forberedelsene på dette i dag.

3 kommentarer:

Kristian Finstad sa...

Hvilket land er Gog, eller Magog lurte jeg bare på?:)

Caroline Sande sa...

"Fyrsten Gog i Magogs land", er ikke det Russland da?

Unknown sa...

Gog er referert som Mongolia