lørdag 9. september 2006

Kristi domsstol - 2

Tanken om at våre gjerninger skulle ha noen betydning for vårt forhold til Gud, er noe mange misliker. Reformasjonen tok et skikkelig oppgjør med tanken på at våre gjerninger på noen måte kunne bidra i forhold til frelsen. Det var et viktig oppgjør, for det hadde utviklet seg et syn på frelsen som ikke var bibelsk. Jesus har gjort det som måtte gjøres for at vi kunne ta imot Ham og bli frelst.

Likevel står det om lønn for gjerninger i Bibelen. Men denne lønnen handler ikke om frelse, himmel eller helvete. Nedenfor ser du noen av disse skriftstedene:

"Og se jeg kommer snart, og min lønn er med meg, for å gi enhver igjen etter hans gjerning." Åp 22:12
"Se til at dere ikke gjør deres barmhjertighetsgjerninger for mennesker, for å bli sett av dem. Da har dere ingen lønn fra deres Far i himmelen" Matt 6:1.
"hver av dem skal få sin egen lønn etter sitt eget arbeid" 1. Kor 3:8
"Da skal den enkelte få sin ros av Gud" 1. Kor 4:5

Også Matteus 19:27ff gir oss et godt bilde av dette. For her sier Jesus at de som har forlatt noe for å hølge ham vil "få hundrefold igjen og arve evig liv." Evig liv får alle som har tatt imot frelsen, men vi skal også få hundrefold igjen for det vi har forlatt eller ofret her i verden. Altså en lønn, belønning for det vi har gjort her i tiden. Kristi domsstol er stedet hvor denne æren eller lønnen deles ut. Dette sies veldig t ydelig i 2. Kor 5:10 "For vi skal alle fram for Kristi domsstol, for at enhver skal få igjen de ting som er gjort ved legemet"

Ved Kristi domsstol handler det altså ikke om straff, men om belønning av de trofaste troende, som har vandret i de gjerninger Herren har lagt foran dem. Som eksempler på ting Herren vil belønne, nevner Bibele følgende forhold; Trofasthet, frimodighet, gavmildhet, gjestfrihet, sann gudsdyrkelse, kjærlighet, respekt for læren, det å vente på Herrens komme og forfølgelse. Hva denne lønnen går ut på, kan det leses mer om i boken ENDETID.

Ingen kommentarer: