I fire timers politiavhør for å ha sagt at en mann ikke kan bli kvinne, uansett hva han føler!
En mann kan ikke bli kvinne, mor, eller lesbisk. Ordene kom fra feministen Christina Ellingsen. Hun ble anmeldt av Christine Marie Jentoft, og politiet tok anmeldelsen alvorlig og brukte hele fire timer til avhøret.
Jentoft som omtaler seg selv som transperson, jobber som rådgiver for organisasjonen FRI (Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold). FRI står også bak den omstridte PRIDE-feiringen.
Man skal ikke langt tilbake i historien før et slikt avhør ikke ville ha funnet sted. Saken er nemlig den at høsten 2020 ble det vedtatt å inkludere kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk i den såkalte "hatparagrafen" i straffeloven (§ 185 punkt D).
Biologien avgjør
Ellingsen, som selv advarte mot innføring av et slikt tillegg i straffeloven da det var på høring, ble altså anmeldt for å ha sagt det som i tusener av år har vært et akseptert faktum. En mann blir ikke en kvinne ved å føle seg som en kvinne. En gutt blir ikke jente dersom han liker å leke med dukker og kle seg i kjole. Det er biologien som avgjør om man er mann eller kvinne.
Begrepsforvirring
Bakgrunnen for diskusjonen om hvorvidt man kan føle seg til et annet kjønn, er rett og slett at man gjennom noen år har forsøkt å fylle begrepet "kjønn" med et annet innhold. For de fleste vil det være biologien som avgjør, X og Y kromosomer. Dessuten kan de fleste få informasjon om barnets kjønn allerede før fødselen, ved ultralyd. Jordmødre pleier også å si noe om kjønn når barnet er født. Hvis det er hatefulle ytringer å si noe om et annet menneskes kjønn, må vel disse også i politiavhør. Hvordan kan de vite hva barnet føler? Begrepet "kjønn" handler ikke om følelser. Det handler om biologisk fakta.
Hatefullt?
Er det hatefullt å påstå det som har vært et faktum i alle tidligere generasjoner? Er det hatefullt å ha forskjellige meninger om kjønnsidentitet? Det er "hatparagrafen" man har anmeldt Ellingens for å ha brutt. Å anmelde et menneske til politiet for å ha et tradisjonelt syn på kjønn, viser noe av den intoleransen vi ser bre om seg i det norske samfunn. Tradisjonelle verdier utfordres på mange områder, og man kan risikere mye ved å stå opp for disse verdiene. Uenighet er på ingen måter hat. Jeg hates selvfølgelig ikke når noen er uenig i det jeg skriver her, eller andre oppfatninger jeg har. Uenighet er ikke hat. Men den motstand tradisjonelle verdier møter av noen mennesker i dagens samfunn grenser mot hat. Det er iallfall veldig intolerant.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar