fredag 28. mai 2021

Overrasket over biskopenes antisemittisme?

Den kirkelige antisemittismen ser ikke ut for å ha noen ende. Når man har håp og tro om at også kirkens ledere vil se den urimelige og brutale rasismen som jøder og Israel utsettes for - så hopper de med begge beina inn i en antisemittisk kirkelig tradisjon.  

Både som kollegium og som enkeltpersoner har bispekollegiet uttalt seg med jevne mellomrom om konflikten i Midtøsten mellom Israel og terrorgrupper som bl.a. Hamas på Gaza.  Man skulle da tro at de valgte å fordømme grupper som terroriserer Israel med raketter og brannbomber. Grupper som svir av avlinger i det sørlige Israel år etter år, som aktivt prøver å ramme sivile med sine raketter. Grupper som graver underjordiske ganger for å smugle våpen og kidnappe jøder.  Men det er ikke dem som kritiseres, men Israel.  Den eneste jødiske staten i verden, har biskopene noe imot.

Deres sympati og støtte går til dem som prøver å fullføre det nazistene mislyktes med.  Hamas, Islamsk Jihad og PLO har alle som uttalt politikk at de ønsker å omgjøre Israel til en arabisk stat.  De hevder at dette er blitt stjålet fra dem, selv om historien avkrefter denne påstanden meget tydelig.

10.5.2021 Preses Olav Fykse Tveit– Jeg er opprørt over den mangel på respekt for religionsfrihet som israelske myndigheter utviser gjennom bruk av vold mot muslimer.

Denne uttalelsen er bare en i en rekke uttalelser fra samme person som klart delegitimerer og lyver om Israel.  Også da han var leder for Kirkenes verdensråd kom han med en rekke påstander og utsagn om Israel og jødene som er løgn.  Dette er godt dokumentert bl.a. i boken "Jødehat før og nå" (klikk på linken/tittelen for å se mer om denne)

Faktum er at da Israel frigjorde Øst-Jerusalem i 1967, ble også området frigjort for all religionsutøvelse.  Før dette var området stengt for enkelte religioner.  Sannheten er altså det motsatte av hva Tveit uttaler.  Og han vet det!  Det er kanskje det mest skremmende.  Det Israel ikke kan akseptere er at palestina-arabere benytter tempelhøyden til å angripe jøder som ber ved Vestmuren.  Det burde Tveit støtte.  Tror man på religionsfrihet, må alle ha rett til å utøve sin tro uten frykt for å bli drept under bønnen.

Biskop Solveig Fiske holdt åpningstalen under Palestinakomiteens digitale demonstrasjon lørdag 15.5.2021. Hun sa blant annet:: - Det vi i Norge opplevde i 5 år under andre verdenskrig, har palestinerne levd med i over 50 år siden seksdagerskrigen.

Biskopens deltagelse under Palestinakomiteens arrangement, er i seg selv et signal om hvor hun står og hvem hun gir sin støtte.  At hun i tillegg hadde åpningstalen, viser at hun ikke bare støtter, men også deltar som en av aktivistene.  Budskapet hun hadde var dessuten som hentet ut av de verste påstander og utsagn fra terroristene på Gaza.

Biskop Fiske sammenligner Israel med nazistene som ikke bare okkuperte Norge i 5 år under andre verdenskrig, men som også gasset i hjel 6 millioner jøder.  Det er en grov fornedrelse av jødene og en klar antisemittisk uttalelse. Påstanden hennes om at Israel okkuperer "Palestina" er dessuten ikke riktig.  Det er ingen okkupasjon av palestinsk land. Dette bygger på en historieforfalskning som er avslørt for lenge siden.  Og hun vet det.  Det er skremmende.

Oslo-biskopen Kari Veiteberg har skrevet på sin egen Facebookprofil: Vi har både en moralsk og en folkerettslig plikt til å ikke støtte okkupasjonen av Palestina økonomisk. Vi oppfordrer kirkene i Norge til å løfte boikott, deinvesteringer og sanksjoner som løsninger for en varig og rettferdig fred.

Den Norske Kirkes biskoper har også tatt til orde i fellesskap for å boikotte varer og tjenester som er produsert i Judea og Samaria (Vestbredden).  Dette er et av BDS-bevegelsens viktigste våpen mot Israel.  Den tyske riksdagen har erklært at dette er antisemittisme - og de vet trolig godt hva de snakker om.  De er smertelig klar over sin egen historie og hva antisemittisme kan føre til.  Her burde biskopene ha lyttet til tyskerne.

Jeg anbefaler STERKT å lese boken "Jødehat før og nå" som viser hvordan biskopene står i en lang og skremmende tradisjon.  Gi gjerne boken videre til biskopen i det bispedømmet du bor i.  For de trenger litt voksenopplæring.

Siste utspillet fra biskopene er at de nå også vil at propaganda om "livet under okkupasjonen" for araberne i Israel, skal bli en del av pilgrims- og turistreisene til Israel.  De fornekter seg ikke.

LES OGSÅ:

Når blir løgn sannhet?

Allah har gitt Israel til jødene!

Skolen må ha sviktet

Bakkestyrker inn i Gaza?

Startet dagens konflikt med steinkasting?

Nei, bosettere fortrenger ikke palestinere i Jerusalem

Fattige jøder får mat av kristne arabere

"Drep jødene!" ropes i Norge


Få tilsendt Frihet Misjons blad: Misjonsmagasinet.  Handler om Israel, jødene og araberne.  Meget aktuelt.  Gratis blad, men betal gjerne for porto.  Skriv en epost til post@frihet.no og be om å få tilsendt bladet.  Husk å oppgi adressen :-)

Ingen kommentarer: