lørdag 15. mai 2021

Startet dagens konflikt med steinkasting?

 

Det påstås at konflikten som pågår i disse dager mellom Israel og palestina-araberne startet med litt stenkasting fra tempelhøyden.  Stemmer dette?

De siste årene har angrepene fra Gaza kommet med ujevne mellomrom.  Store deler av det sørlige Israel har blitt svidd av på grunn av brannbomber som har blitt sendt inn med ballonger fra Gaza mot Israel.  Store deler av Israels kornåkre i sør har blitt ødelagt flere år på rad.  

Brannbombene er på ingen måte det eneste.  I tillegg har det blitt sendt raketter, som fram til konfliktnivået økte nå i mai 2021, har rammet byene i det sørlige Israel.  Det har skapt en frykt, og ikke minst smertefulle traumer for barna som vokser opp i denne delen av Israel.  Ingen vet når neste angrep kommer, eller hvor rakettene lander.  Man har kun få sekunder på å finne beskyttelse når rakettalarmen går.

Før de siste dagene av ramadan, ble det så kjørt inn biler med stein beregnet på det godt planlagte opprøret på tempelplassen.  Det finnes ikke slike mengder med stein på området fra før, så man samlet hauger med stein både inne i Al Aqsa (bildet) og utenfor.  Tempelplassen ligger ovenfor Vestmuren, slik at stein som kastes ned her har potensiale til å drepe mennesker som står under.

Opprøret og steinkastingen fra tempelplassen, var altså ikke et tilfeldig opprør av frustrerte palestina-arabere, men et godt planlagt angrep på jøder i bønn på det som kalles "Jerusalemdagen".  Samtidig med opprøret på tempelplassen, økte angrepene fra Gaza betydelig.  Nå ble også mer avanserte raketter tatt i bruk, raketter som kunne nå både Jerusalem og Tel Aviv - de to største byene i Israel.  Et ubemannet fly (stor drone) som ble sendt fra Gaza innover Israel, ble skutt ned av IDF.  Terroristene på Gaza er med andre ord utstyrt med avanserte våpen.

Israel har vist stor tålmodighet også denne gangen.  Få land ville ventet så lenge med å besvare terror og militære angrep.  Man hadde ingen mulighet til å fortsette denne passive holdningen, og satt inn politistyrker på tempelhøyden, og IDF (Israels militære) mot Gaza.  På Gaza har man konsekvent gått etter militære mål, men dessverre har både Hamas og Islams Jihad valgt å plassere sine militære funksjoner i de mest befolkede områdene for å bruke mennesker som skjold.  Det fører til sivile tap.  Men IDF har som klar politikk å ramme færrest mulig.

LES OGSÅ:

Bakkestyrker inn i Gaza?

Nei,bosettere fortrenger ikke palestinere i Jerusalem

Fattige jøder får mat av kristne arabere

Flere enn Israel som bomber i Gaza?

"Drep jødene!" ropes i Norge1 kommentar:

Unknown sa...

Tenk hva folk som bare ser på nrk i tillegg med biskopene med sin med sin propaganda mot dette landet. Je har vært dypt uenig med dette folket so ikke vet bedre. Jeg leser Norge i dag og der får jeg informasjon om hva skjer i landet. Det er grusomt og tenke på alle vrangforestillingene folk har om dette landet. Vi vet jo at Hamas har som mål og utslette Israel. Det samme må hadde terroristen Jasser Arafat som var leder for terror organisasjonen PLO. Som presterte og få nobels fredspris på falske premisser og fortsatte med terror. Så Oslo avtalen er en stor skam for Norge. Jeg gremmes av det norske forederiet mot Israel.