lørdag 15. mai 2021

Flere enn Israel som bomber i Gaza?

 

Det meldes på nyhetene om at Israel bomber på Gaza, men er det bare Israel som er årsak til de eksplosjoner som skjer på Gaza?

Det er viktig å huske på når det meldes om døde og sårede på Gaza, at ikke alle disse har blitt rammet av bomber fra det israelske forsvaret.  Flere hundre eksplosjoner kommer fra en annen kilde - overraskende for mange.

Rakettene til Hamas og Islamsk Jihad har variabel kvalitet.  Noen er topp moderne raketter med teknologi fra Iran.  Disse to terrorgruppene har også droneteknologi fra Iran.  Både større og mindre droner har blitt tatt ned av det israelske forsvaret.  Men det er også en del raketter som er av dårligere kvalitet.  De har blitt benyttet til å terrorisere det sørlige Israel i en årrekke.  Problemet med disse er at de er veldig ustabile.

Mellom 20 og 30% av rakettene som sendes fra Gaza i retning av Israel passerer aldri grensen til Israel, men lander på Gaza.  Når man så sender flere tusen slike raketter, betyr dette at et betydelig antall eksploderer på eget område.  Mange av disse treffer altså de palestina-arabiske boligområdene.  

BILDE: I det fjerne kan du skue Gaza.  Det er det nærmeste jeg har vært.  Det så nærmere ut med øyne enn med kamera.

LES OGSÅ:

Bakkestyrker inn i Gaza?

Startet dagens konflikt med steinkasting?

Nei, bosettere fortrenger ikke palestinere i Jerusalem

Fattige jøder får mat av kristne arabere

"Drep jødene!" ropes i Norge

 

Ingen kommentarer: