mandag 24. mai 2021

Skolen må ha sviktet

Når både politikere, journalister og andre sammenligner jøder og Israel med nazister og apartheid, da må noe ha gått fryktelig galt i skolevesenet.  

Jeg tror vi må skjerpe undervisningen i emnene nazisme og apartheid.  For den som kjenner historien forstår at det ikke bare er helt urimelig å påstå at Israel eller jøder er i nærheten av å opptre slik nazistene eller apartheidregimet gjorde, men at det i tillegg en meget skitten måte å igjen fornedre jødene. Tvert imot så er antisemittisme og rasisme i samme «familie» som nazisme og apartheid.  Denne antisemittisme, som bare er et annet ord for rasisme mot jøder, kommer altså til skremmende til uttrykk gjennom påstanden om at Israel er en apartheidstat og at regjeringen opptrer som nazister.  Nå må undervisningsdepartementet ta grep og innføre disse begrepene i historieundervisningen, slik at den oppvoksende slekt skal forstå hva disse menneskefiendtlige idealene er – enten de kalles nazisme, apartheid eller antisemittisme.  

For det kan vel ikke være slik at politikere, journalister og andre faktisk vet hva det handler om, men likevel begår slike overtramp fordi man ikke liker jøder?

Ingen kommentarer: